Werken in Geo

Werken in geo is heel divers en biedt goede kansen op een baan. Wereldwijd behoort Nederland tot de top in geo. Om dat zo te houden, zijn veel afgestudeerden nodig met geo-kennis. In veel sectoren speelt geo-informatie een grote rol, denk aan bouw/infra, ICT, de energiesector, de groene sector en planologie, maar ook economie, gezondheidszorg en logistiek. Met een geo-opleiding kun je op veel plekken terecht in Nederland. En daarbuiten!

Om met geo-informatie te werken, hoef je geen techneut te zijn. Ben je maatschappelijk betrokken, kun je goed analyseren en heb je “iets” met kaarten, dan is dat een prima basis om geo te studeren. Dat kan op alle niveaus: mbo, hbo en wo. Bij veel opleidingen kun je geo of GIS als onderdeel kiezen.

 

Werkgevers

Geo-informatie wordt eigenlijk overal in Nederland gebruikt. Door de overheid, natuurlijk. Door bedrijven, bijvoorbeeld voor hun marketingacties. En steeds meer door consumenten, zoals jijzelf, bijvoorbeeld op hun smartphone. Allemaal gebruikers van geo-informatie, met hun eigen wensen en eisen. Er is een omvangrijke geo-sector actief om ervoor te zorgen dat al die gebruikers geo op maat krijgen.

Om je een indruk te geven van deze geo-werkgevers hebben we er hieronder een paar voor je op een rijtje gezet.

06-GPS

06-GPS is een onafhankelijk bedrijf dat een landelijk dekkend netwerk van GNSS-referentiestations operationeel heeft. Als klant van dit netwerk kunt u met slechts één GNSS-ontvanger in heel Nederland met de hoogste nauwkeurigheid meten. Veel ingenieursbureaus, overheidsinstellingen, nutsbedrijven en aannemers maken van het tnetwerk van 06-GPS gebruik.

>> www.06-gps.nl

iv-groep

Iv-groep is een advies- en ingenieursbureau voor infra, bouw en industrie dat al meer dan 20 jaar werkt aan een wereld waarin we willen leven. Dat doen we pragmatisch, nuchter én gepassioneerd. Onze adviseurs en ingenieurs zijn actief binnen alle facetten van de leef-, werk- en recreatieve omgeving.

>> https://iv-groep.nl/

Aerodata

Aerodata International Surveys is an independent private airborne surveying and mapping company founded in 1992 and located at Antwerp Airport, Belgium. It specializes in airborne spatial data acquisition of the earth’s surface and its advanced processing into geo-information products.

>> www.aerodata-surveys.com

Aerovision

AeroVision adviseert en ondersteunt de overheid, semi-overheid en particuliere organisaties bij het optimaal inrichten en benutten van de (geo)informatievoorziening.

>> www.aerovision.nl

Andes

Andes ontwikkelt producten en diensten op het terrein van Maps & Mobility voor professionele en publieke toepassingen. Door continu te werken aan innovatie levert Andes toegevoegde waarde op het gebied van bereikbaarheid, informatiebeheer en efficiency in klantgerichte oplossingen, die tegelijkertijd geavanceerd en gebruiksvriendelijk zijn. De producten en diensten zijn verdeeld over de vier pijlers; Maps & Licensing – Travel information Services – Software Applications – Developer Services.

>> www.andes.nl

Antea Group

Antea Group is een specialist in het inwinnen, verwerken en gebruiken van geodata.  De dienstverlening van Antea Group omvat infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, bouw, natuur en landschap, milieu, veiligheid en handhaving, vastgoedzaken en sport- en vrijetijdsvoorzieningen.

>> www.anteagroup.nl

APPM

APPM Management Consultants organiseert met zo`n 60 managers en adviseurs een Mooier Nederland. Met Passie, Moed en Visie werken we aan de inrichting, ontwikkeling en herstructurering van ons stedelijk en landelijk gebied, bereikbaarheid, infrastructuur en mobiliteit, een klimaatbestendig, waterrijk en duurzaam Nederland.

>> www.appm.nl

Arcadis

ARCADIS is een toonaangevende, wereldwijd actieve, kennisgedreven onderneming. Wij leveren design-, advies- en ingenieursdiensten aan bedrijven in binnen-en buitenland. Het succes van de klant staat voorop in onze aanpak. We realiseren projecten en programma’s vanaf het concept en ontwerp tot de oplevering en het beheer. ARCADIS is actief op de gebieden van Gebouwen, Milieu & Ruimte, Mobiliteit, Water.

>> www.arcadis.nl

CityGIS

CityGIS, een Nederlands bedrijf met de hoofdvestiging in Den Haag. Onze missie is het leveren van de best mogelijke Geografische Coördinatie & Informatie Systemen aan de professionele markt. De markt waar elke seconde telt; Openbare Orde en Veiligheid.

>> www.citygis.nl

Cobra

De geospecialisten van Cobra zijn gespecialiseerd in 3D-geomapping. 3D-scans gecombineerd met 360° opnames geven waardevolle data voor ontwerpers, werkvoorbereiders en uitvoerenden. Een landmeter is overbodig.

Wijken, straten, bossen, parken, begraafplaatsen, dijken, uiterwaarden, kwekerijen of bouwprojecten: Cobra geoadviseurs bv brengt het in beeld en in kaart! Bijvoorbeeld als beheerkaarten in GIS.

Via een online portal of de gratis viewer zijn gescande projecten op elke pc te bekijken.

>> www.cobra-adviseurs.nl

Coenradie

Ingenieursbureau Coenradie bv levert meetoplossingen van wereldklasse.

Of het om landmeetkundige, kadastrale meetwerkdiensten, uitzetwerk, maatvoering of industrieel meetwerk gaat in 2D of 3D, Coenradie is altijd een betrouwbare partner voor het inwinnen van informatie. Variërend van landschappen, percelen, gebouwen tot megaconstructies en micrometer nauwkeurige prototypes, Coenradie geeft u de zekerheid waar u naar op zoek bent. Meetwerk waar u op kunt bouwen.

>> www.coenradie.nl

Continu

De filosofie van Continu is dat ze in de door hun bediende sectoren op basis van detachering vanuit inhoud en relatie beter weten wat er bij hun klanten speelt, en zodoende ook een betere match kunnen maken met de juiste professionals. Zij vinden voor bedrijven professionals voor elke vacature, tijdelijk of vast, in de Geo Informatie, de bouw, het vastgoed en de civiele techniek.

>>continu.nl

Cyclomedia

CycloMedia is al ruim 30 jaar gespecialiseerd èn toonaangevend in het systematisch en grootschalig in beeld brengen van de openbare ruimte. Dit wordt gedaan met hoogwaardige 360° straatfoto’s en luchtfoto’s met GIS-nauwkeurigheid.

>> www.cyclomedia.nl

Deep

Deep BV Amsterdam is een internationaal opererend ingenieursbureau, gespecialiseerd in hydrografie en geofysica.

Door middel van geavanceerde technologie brengt Deep alles op, rond en in de (water)bodem driedimensionaal in beeld. Dit zowel op water als op land. Deep werkt met een hecht team van hydrografen, geologen, geofysici en ingenieursgeologen.

>> www.deepbv.nl

De landmeetdienst

De Landmeetdienst heeft ruim 30 jaar ervaring met landmeetkundige werkzaamheden in alle disciplines.  We hebben een breed klanten bestand waarin overheden, semi-overheden, bouwaannemers, weg- en waterbouw aannemers, architectenbureau’s, projectontwikkelaars, ingenieursbureau’s en particulieren vertegenwoordigd zijn. Ons goed opgeleide en ervaren personeel staat klaar voor elke landmeetkundige uitdaging!

Deltares

Deltares is een onafhankelijk toegepast kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Wereldwijd werken we aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij. We richten ons voornamelijk op delta’s, kustregio’s en riviergebieden. Omdat het beheer van deze dichtbevolkte en kwetsbare gebieden complex is, werken we nauw samen met overheden, ondernemingen, kennisinstellingen en universiteiten in binnen- en buitenland. Ons motto is Enabling Delta Life. Als toegepast kennisinstituut is Deltares succesvol als haar kennis wordt verzilverd in en voor de samenleving. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de kennis en de adviezen.

>> www.deltares.nl

EBN

EBN B.V., gevestigd in Utrecht, is actief in het opsporen, produceren, opslaan en verhandelen van gas en olie en is dé partner voor olie- en gasmaatschappijen in Nederland.

Samen met nationale en internationale olie- en gasmaatschappijen investeert EBN in de opsporing en productie van olie en gas en in gasopslagen in Nederland. Daarnaast adviseert EBN de Nederlandse overheid over het mijnbouwklimaat en over nieuwe mogelijkheden voor het benutten van de ondergrond.

>> www.ebn.nl

ESRI Nederland

Esri Nederland biedt duurzame en structurele GIS-oplossingen voor overheidsorganisaties. Geografische Informatie Systemen (GIS) leveren een bijdrage aan het gemakkelijker delen en uitwisselen van informatie ten behoeve van procesoptimalisatie en besluitvorming. Als full service organisatie bieden we een breed inzetbaar Esri platform, maatwerkoplossingen en een uitgebreide portfolio aan services zoal consultancy, detachering en opleidingen.

>> www.esri.nl

FACTO GEO

FACTO GEO is een landelijk opererend geodetisch ingenieursbureau met vestigingen in Deventer, Bunschoten, Groningen en Sliedrecht. Bij Facto werken 140 enthousiaste medewerkers met de meest geavanceerde landmeetkundige apparatuur aan maatwerkoplossingen van meetvraagstukken: inwinnen, uitzetten, bewerken en presenteren van Geodata in 2D én 3D is onze specialiteit! FACTO GEO geldt als toonaangevend in Nederland en is de grootste onafhankelijke specialist in de sector met een grote diversiteit aan opdrachtgevers waaronder: woning- en utiliteitsbouw, wegenbouw, nutsbedrijven, petrochemische industrie, gemeenten, provincies, waterschappen, Rijksoverheid, Kadaster en adviesbureaus.

>> www.facto-geo.nl

Fugro

Fugro is gespecialiseerd in het inwinnen, bewerken, interpreteren, en beheren van geo-informatie. Vanuit kennis over die processen voert Fugro project- en interim-management, geeft zij adviezen, en ontwikkelt Fugro software-applicaties. Fugro is een wereldspeler met veel technische kennis op het gebied van inmeten (zowel op land, op zee en in de als vanuit de lucht), geotechniek en plaatsbepaling in huis.

>> www.fugro.nl

Prisma GeoCensus

Prisma GeoCensus is een onafhankelijk landmeetkundig ingenieursbureau dat zich heeft gespecialiseerd in landmeetkundige dienstverlening en GIS. Met 50 professionals bieden wij zowel het bedrijfsleven als de overheid een breed scala aan diensten vanuit onze vestigingen te Soest, Boxtel en Deventer. Natuurlijk staat kwaliteit voorop bij al het werk dat GeoCensus voor u uitvoert. Gewoon omdat wij werken volgens het principe ‘afspraak is afspraak’. Of het nu om spoedklussen of langdurige projecten gaat, doet daarbij niet ter zake. Efficiëntie en korte doorlooptijden tegen een scherp tarief zijn onze uitgangspunten.

>> www.geocensus.nl

Geodan

De vraag naar geo-producten en -diensten groeit voortdurend. En daarmee de behoefte aan mensen die thuis zijn in de wereld van geo-informatie: de specialisten van Geodan.

Geodan heeft de oplossing voor elk geo-informatievraagstuk. We zijn gespecialiseerd in IT-oplossingen voor zowel bedrijfsleven als overheid, waarmee geo-informatie beheerd en beschikbaar gesteld kan worden. Daarnaast leveren we een breed scala aan Location Based Services (LBS), voor de mobiele toepassing van geo-informatie tot op de vierkante meter nauwkeurig binnen gebouwen en ‘in het veld’.

>> www.geodan.nl

Geofoxx

Geofoxx is een succesvolle dienstverlener voor milieuvraagstukken met vestigingen in Gouda, Oldenzaal en Tilburg. Een slagvaardige en enthousiaste organisatie waarin samenwerken centraal staat. Regionaal verankerd én landelijk actief. Letterlijk en figuurlijk altijd bereikbaar!

Geofoxx is actief in de expertisegebieden Bodem, Water, GIS/Data, Gezondheid & Veiligheid, Ecologie, Energie, Ruimte en Regelgeving. Deze expertisegebieden staan niet op zichzelf. Integendeel, ze versterken elkaar en geven onze onderzoeken, diensten en adviezen daarmee extra kracht en glans.

Daarnaast onderscheidt Geofoxx zich door oprechte interesse en persoonlijke betrokkenheid. Een aangenaam bedrijf boordevol deskundigheid en creativiteit. Ontmoet onze professionals en ontdek onze meerwaarde.

Geomaat

Geomaat is een onafhankelijk en zelfstandig landmeetkundig bureau dat is opgericht op 1 januari 2002.

Vanuit onze vestiging in Groningen wordt door een enthousiast en dynamisch team van specialisten gewerkt aan zeer uiteenlopende projecten op het gebied van geografische informatie en landmeetkunde. Enkele voorbeelden van activiteiten die wij uitvoeren, zijn: verzorgen van de maatvoering in de grond-, weg- en waterbouw, uitvoeren van GPS-volumebepalingen, maken van 3D-visualisaties, verzorgen van topografiemetingen en het vervaardigen van diverse beheerkaarten. Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door nauwkeurigheid, flexibiliteit, betrokkenheid en innovatie. Onze opdrachtgevers zijn onder andere aannemersbedrijven in de grond-, weg- en waterbouw, ingenieursbureaus, Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en waterschappen.

>> www.geomaat.nl

Geomij

Geomij B.V. is een zelfstandig opererend ingenieursbureau met bijna dertig jaar ervaring. Ze hebben zich gespecialiseerd in landmeetkundige en uitzetwerkzaamheden, leidingregistratie en geo-informatie.

Geomij B.V. besteedt veel aandacht aan communicatie met de klant waarbij snelheid van werken en de tevredenheid van hun klanten centraal staat.

>> www.geomij.nl

Geovisie

Geovisie is een ingenieursbureau op het gebied van hydrografie en landmeetkunde en is actief op het brede terrein van maatvoering. Van complete begeleiding van grote complexe projecten tot het uitzetten van palenplannen en stramienlijnen voor kleinere projecten. Ze zijn daarmee dé partner voor architecten, constructeurs en bouwers om hun dromen veilig, efficiënt en duurzaam om te zetten in opvallende bouwwerken.

>> www.geovisie.nl

Sweco

Bij Sweco geloven we in de combinatie van menselijke nieuwsgierigheid en de kunst van ontwerp en techniek. En houden ons dagelijks bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van onze toekomstige samenleving. Dit doen we op een unieke manier. Met een nieuwsgierige vooruitstrevende instelling en expertise het verschil maken voor de samenlevingen en steden van de toekomst, dat is wat onze mensen drijft en waar we graag onze energie in steken. Met meer dan 16.000 experts in Europa helpen wij onze klanten de uitdagingen van morgen succesvol op te lossen. Zo maken we samen de samenlevingen en steden voor de generaties na ons veiliger, schoner en prettiger leefbaar.

>> www.sweco.nl

Kadaster

Het Kadaster verzamelt gegevens over onroerende zaken, zoals huizen en gebouwen, en over roerende zaken,  zoals schepen en vliegtuigen. Tegen een vergoeding kunnen particulieren, bedrijven en andere belanghebbenden in de samenleving deze gegevens gebruiken.

>> www.kadaster.nl

KEN Engineering

KEN engineering is het ingenieurs- en adviesbureau binnen de KEN group gespecialiseerd op het gebied van geodesie. KEN engineering is actief op het gebied van de landmeetkunde en ondergrondse infrastructuur, in alle fases van een project. Wij onderscheiden dan ook een aantal hoofdactiviteiten, te weten: ontwerp, advies, gegevensinwinning, gegevensverwerking en as built vervaardiging. Voor het uitvoeren van metingen beschikt ons gemotiveerde personeel over de juiste vakkennis op het terrein van de landmeetkunde en de meest geavanceerde meetapparatuur. Wij zijn uitgerust met gekalibreerde waterpasinstrumenten, total stations (alsmede one-man stations) en GPS-apparatuur, alle van het merk Leica. De ingewonnen gegevens worden vervolgens verwerkt in een twee- of driedimensionale tekening in Autocad of Microstation, en worden, waar nodig begeleid door veldwerken en meetrapporten, aan u opgeleverd.

>> www.ken.nl

Kragten

Kragten is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat meer dan 60 jaar bestaat. Kenmerkend voor onze manier van werken is de integrale visie. Om dat te stimuleren, hebben we een platte organisatie, waarbij verantwoordelijkheden laag in de organisatie liggen. Van medewerkers verwachten we dat ze niet alleen vakmanschap meenemen, maar ook de bereidheid om over de grenzen van hun eigen vakgebied te kijken. En om de verantwoordelijkheid die wij ze geven, te nemen.

>> www.kragten.nl

LNR Globalcom

LNR Globalcom B.V. is een full-service verkooporganisatie en levert als distributeur van Leica Geosystems meetapparatuur zoals GNSS ontvangers, Tachymeters en digitale waterpas- instrumenten, maar ook oplossingen voor deformatiemetingen en GIS-inwinning.

Naast deze verkoop behoren ook verhuur, training en advies tot de mogelijkheden.

LNR Globalcom is tevens een onafhankelijke GNSS data-provider. Sinds 1994 ontwikkelt LNR Globalcom haar LNR NET netwerk van GNSS referentie stations. Via LNR NET beschikken GNSS gebruikers 24 uur per dag over nauwkeurige en hoogkwalitatieve RTK correctie data en postprocessing data (RINEX). Een gebruiker kan dus nauwkeurige GNSS meetresultaten verkrijgen zonder gebruik van een eigen basisstation.

>> www.lnrglobalcom.nl

Luchtverkeersleiding Nederland

LVNL staat garant voor de continuïteit van luchtverkeersdienstverlening in Nederland. Aan veiligheid doen wij geen concessies. Het veilig denken is verweven in alle lagen van de organisatie.

Onze stakeholders zijn meer dan tevreden over de kwaliteit in relatie tot de prijs van onze dienstverlening. We werken proactief mee aan de ontwikkeling van de Mainport Schiphol. Onze medewerkers zijn de sleutel tot het succes.

Onze organisatie vertegenwoordigt een toegevoegde waarde in de luchtvaartsector door steeds te zoeken naar de optimale balans tussen de complexe en soms tegenstrijdige belangen van verschillende stakeholders. Dit gebeurt binnen de context van een rendabele exploitatie met redelijke en transparante tarieven voor onze klanten. We maken onze prestaties inzichtelijk en stuurbaar.

>> lvnl.nl

Merkator

Merkator is een betrouwbare en performante Geo-ICT onderneming binnen de Benelux Geospatiale markt. Wij werken samen met de leidinggevende GIS software leveranciers en ondersteunen tevens de meest geavanceerde Open Source GIS oplossingen. Merkator wordt gezien als één van de enige volledig neutrale Geo-ICT partijen in de markt. Merkator stelt in Nederland en België momenteel bijna 50 mensen tewerk en heeft drie kantoren: één in België en twee in Nederland.

>> www.merkator.com/nl

Metrica

Bij Metrica werken jonge en enthousiaste specialisten met jarenlange ervaring in het vakgebied. Ze leveren alle diensten op het gebied van landmeten en uitzetten. De werkzaamheden worden uitgevoerd met de meest moderne meetapparatuur en verwerkingssoftware. Hun doelstelling is om de diensten naar volle tevredenheid van de klant te leveren. Door de wensen van de klant en de adviezen van Metrica optimaal op elkaar af te stemmen, wordt er een kwalitatief hoogwaardig eindproduct geleverd.

>> www.metrica.nl

NedGraphics/Cadac group

NedGraphics profileert zich als de open en onafhankelijke leverancier van toegesneden organisatiebrede CAD/GIS oplossingen. Onze klanten zijn vooral te vinden bij gemeenten, provincies, waterschappen, Rijkswaterstaat en ingenieursbureaus.

Cadac group richt zich meer op bedrijven

>> https://www.cadac.com

Nemex

Nemex is een landmeetbedrijf in Heeswijk-Dinther en heeft landmeters, meetassistenten en CAD operators in dienst.

>> www.nemex.nl

Orbit

Sinds 40 jaar specialiseert Orbit GT zich in de fotogrammetrie en de optimalisatie en automatisering van de technieken voor kaartvervaardiging.  Vandaag staan daarin de toepassingen voor het gebruik van mobile mapping en luchtfotografie centraal.

Orbit GT levert state-of-the-art toepassingen voor het raadplegen en optimaal integreren van alle mobile mapping data : de bekende panoramische beelden, maar ook de puntenwolken (lidar).  Hiervoor worden alle leveranciers van deze data transparant ondersteund. In Vlaanderen is Orbit GT marktleider voor toepassingen voor lokale besturen en publieke veiligheid en nu ook in Nederland volop actief.  Voor de productie van het GRB, het Vlaamse BGT, heeft Orbit GT toepassingen geleverd en zelf substantieel bijgedragen tot de realisatie ervan. Deze kennis en ervaring komt elke BGT uitdaging ten goede. Orbit GT staat dan ook garant voor de kwaliteit en fotogrammetrische toepassingen die u in uw realisatie van BGT kunnen bijstaan.

>> www.orbitgis.com

Passe-Partout

Ingenieursbureau Passe-Partout is gespecialiseerd in landmeetkundige technieken, in een breed kader: van traditionele metingen zoals kaartvervaardiging tot meten op drijvende objecten voor bijvoorbeeld de scheepsbouw en olie- en gasindustrie.

Passe-Partout is onderdeel geworden van de prisma-groep

>> www.passe-partout.nl

Provincie Gelderland

Werken bij de provincie betekent een bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Er zijn duidelijke doelen gesteld, natuurlijk met de focus op de inwoners van Gelderland. Talrijke veranderingen in de omgeving maken het werk in onze provincie steeds boeiender. Bij ons vind je interessante functies waarin je zelfstandig werkt aan deze vraagstukken. Bijvoorbeeld in projecten en programma’s. Via netwerken werk je samen met collega’s aan een goed resultaat.

>> www.gelderland.nl

RealWorld

We bieden op het gebied van assetmanagement van ruimtelijk verspreide bedrijfsmiddelen diensten in de vorm van advies, detachering, projecten, beheer en producten. Investeren in de kennis en vaardigheden van alle collega’s heeft de hoogste prioriteit. Onze mensen zijn immers onze helden. We zullen ervoor zorgen dat onze organisatie beschikt over unieke kennis en vaardigheden. Realworld Systems volgt de markt en blijft innovatief onderzoek doen door middel van research & development voor nieuwe oplossingen of producten.

>> www.realworld-systems.com

Rijkswaterstaat

Een land dat beschermd is tegen overstromingen, waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar we vlot en veilig van A naar B kunnen. Daar zetten we ons dagelijks voor in.

Ons werkterrein – weg en water – is méér dan het technisch uitvoeren van complexe projecten. Het gaat ook om de balans tussen al die belangen: economie, milieu, woongenot. We betrekken daarom burgers bij de inrichting van hun leefomgeving en werken samen met andere overheden, kennisinstellingen en bedrijven.

 

>> www.rijkswaterstaat.nl

RPS

RPS Nederland is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met 375 medewerkers. We zijn actief vanuit vestigingen in Delft, Hoogeveen, Leerdam, Rotterdam en Ulvenhout.

Het is onze ambitie om te groeien in kwaliteit, deskundigheid en diversiteit. Dankzij de kennis en kunde binnen onze verschillende bedrijfsonderdelen zijn we in staat om u in alle fasen van een project te adviseren en ondersteunen. Hierbij stellen we u en uw eindresultaat centraal.

Zorgvuldige projectcommunicatie, flexibiliteit en oplevering binnen vastgestelde budgetkaders en planning zijn voor ons vanzelfsprekend. Hierdoor bouwen we als partner aan hechte en langdurige relaties met onze opdrachtgevers. We voeren projecten uit voor nationale en internationale opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en voor de overheid,waaronder de Europese Commissie.

>> www.rps.nl

Shell

Als een van de meest toonaangevende energiebedrijven ter wereld speelt Shell een sleutelrol in de energievoorziening en helpt zij om op economisch, maatschappelijk en milieutechnisch verantwoorde wijze in de groeiende energiebehoefte van de wereld te voorzien.

In Nederland heeft Shell zo’n 8.000 mensen in dienst en houdt zich bezig met de opsporing en winning van aardgas en aardolie, de verwerking van aardolie tot brandstoffen en petrochemische producten en de marketing van deze producten. Daarnaast is het hoofdkantoor van Royal Dutch Shell plc in Nederland gevestigd evenals een belangrijk Technology Centre.

>> www.shell.nl

Skilltrade

Skilltrade specializes in hydrographic training and courses for the hydrographic survey, dredging and offshore construction industry. The curriculum was developed and is taught by professionals who have extensive experience in the field.

>> www.skilltrade.nl

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren, om die te beleven, te beschermen, te benutten en met elkaar te verbinden. We beheren ruim 265.000 ha natuur in Nederland. Staatsbosbeheer maakt zich klaar voor de toekomst, waarin mensen betrokken willen zijn bij de natuur die hen raakt.

>> www.staatsbosbeheer.nl

Tauw

Tauw is een Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Vanuit vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië werken wij met ruim 1.000 medewerkers aan een mooie, schone, veilige en duurzame leefomgeving.

>> www.tauw.nl

Tensing

Tensing is een internationale, innoverende organisatie, onderscheidend in ICT-oplossingen op het gebied van buitendienstautomatisering en geo-informatica. Tensing beschikt over een compleet aanbod op het gebied van mobiele workflow-applicaties voor PDA’s, pencomputers en laptops, fleet management, track & trace en mobiel GIS. Onze buitendienstoplossingen worden ingezet voor alle denkbare mobiele processen. Op het gebied van geo-informatica is Tensing onafhankelijk en baseert haar oplossingen op GIS-technologie van leveranciers zoals Esri, Intergraph, GE Energy (Smallworld) en eigen technologie. Tensing is toonaangevend op het gebied van meldkamer GIS, mobiel GIS en ontsluiting van GIS via het inter- of intranet.

Een team van circa 80 specialisten realiseert op basis van standaard softwarecomponenten, oplossingen voor de sectoren Utility, Field Service, Transport & Logistiek, Orde & Veiligheid en Overheid. Tensing heeft kantoren in Zaltbommel, Nederland en in de Verenigde Staten.

>> www.tensing.nl

TNO, Geologische Dienst Nederland

Om veilig tunnels te kunnen graven, grote gebouwen neer te zetten, te boren naar olie en gas of ondergronds CO2 op te slaan, moet je precies weten wat er in de bodem zit. De Geologische Dienst Nederland (GDN) doet daar daarom al ruim 100 jaar onderzoek naar. De resultaten staan in databases die voor iedereen toegankelijk zijn. Tirza van Daalen, directeur Geologische Dienst Nederland is daar trots op: “Nergens ter wereld is zoveel kennis van de bodem als in Nederland.” In 2018/2019 viert de Geologische Dienst Nederland 100 jaar kartering.

>> www.tno.nl/100jaargeologieinkaart

De Geologische Dienst Nederland is onderdeel van TNO, een onafhankelijke onderzoeksorganisatie. TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.

Topcon

Topcon is een van ‘s werelds grootste producenten en leveranciers van plaatsbepalings- en lasersystemen en biedt een compleet assortiment high-tech producenten voor Surveying en constructietoepassingen.

>> www.topcon.nl

Transfer Solutions

Transfer Solutions is een gespecialiseerde ICT-dienstverlener met als doel het leveren van excellente dienstverlening op het gebied van Oracle- en Java-technologie. Transfer Solutions levert de volgende diensten: Consulting, Managed Services en Education.

>> www.transfer-solutions.com

Van Oord

Van Oord is een wereldwijd actieve en toonaangevende aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore projecten (olie, gas en wind). We zijn een innovatieve partner voor onze opdrachtgevers en dragen al meer dan honderd jaar bij aan de infrastructuur van morgen. Wij delen een passie voor water, technologie en voor het realiseren van duurzame oplossingen voor de maritieme en infrastructurele uitdagingen waarvoor de wereld zich ziet gesteld. Van Oord Nederland is onderdeel van Van Oord en is betrokken bij grootschalige projecten in Nederland zoals de aanleg van Maasvlakte 2 en de Zandmotor.

>> www.vanoord.com

Vicrea

Vicrea helpt de publieke sector bij het zo efficiënt mogelijk uitvoeren van haar taken. Wij zorgen ervoor dat u optimale dienstverlening kunt bieden aan burgers. Dat doen wij door onze kennis van Spatial IT in te zetten: geïntegreerde data voor elke gebruiker overal beschikbaar voor optimale dienstverlening aan burgers en bedrijven.

>> www.vicrea.nl

 

Stek-GHE

Stek-GHE is een eenmansbedrijf opgericht in 2014 en levert geodetische en hydrografische ingenieursdiensten. Stek-GHE heeft als filosofie om echte waarde te bieden en een hechte en langdurige relatie met opdrachtgevers op te bouwen op het gebied van onderzoek, realisatie en ondersteuning om zo tot het gewenste product te komen dat naar beide tevredenheid is en een meerwaarde levert. Stek-GHE levert diensten voor diverse opdrachtgevers met diverse achtergronden. De projecten zijn multidisciplinair: variërend van onderzoek tot hands-on.

Stek-GHE >>